CCC minder afhankelijk van Van Avermaet en sterker in grote rondes Algemeen nieuws

CCC minder afhankelijk van Van Avermaet en sterker in grote rondes

Door Wilbert van der Velde 25 november 2019 | 19:30


Het CCC team van Greg Van Avermaet gaat 2020 in met een 28-koppige selectie. De ploeg maakte maandagmiddag middels een persbericht bekend dat de Hongaarse belofte Attila Valter de selectie voor 2020 compleet maakt. In de afgelopen maanden versterkte CCC zich al aanzienlijk met negen nieuwe namen. De vele versterkingen moeten er onder meer aan bijdragen dat de selectie minder afhankelijk wordt van kopman Van Avermaet. 

Een terrein waar CCC dit seizoen niet sterk voor de dag kwam waren de klassementen in korte etappekoersen en de Grote Rondes. De man die hier verandering in moet brengen is de Rus Ilnur Zakarin. Met de overwinning van de Ronde van Romandië in 2015, een derde plek in La Vuelta van 2017 en meerdere top-10 plaatsen in de Grote Rondes heeft hij al laten zien dat hij deze taak op zich kan nemen.

Ook op het gebied van de klassiekers was er versterking nodig. Zo was Van Avermaet in het voorjaar geregeld geïsoleerd op doorslaggevende momenten. Met de komst van Matteo Trentin kunnen we stellen dat de klassiekerkern van team CCC een stevige impuls krijgt. Bovendien is de Italiaan niet alleen handig in de klassiekers maar ook in de Grote Rondes, met overwinningen in zowel de Giro d'Italia, de Tour de France en La Vuelta.

Een andere in het oogspringende aanwinst is Fausto Masnada. Masnada maakte dit seizoen indruk door in de Giro d'Italia constant ten aanval te trekken en niet zonder succes: hij won de zesde etappe naar San Giovanni Rotondo. Verder werd hij tweede in het bergklassement. (Foto: Sirotti)

Selectie CCC 2020

Will Barta
Patrick Bevin
Josef Cerný  
Victor de la Parte
Alessandro de Marchi
Simon Geschke
Kamil Gradek
Jan Hirt
Jonas Koch
Pavel Kochetkov
Jakub Mareczko
Fausto Masnada
Kamil Malecki
Michal Paluta
Serge Pauwels
Joey Rosskopf
Szymon Sajnok
Michael Schär
Matteo Trentin
Attila Valter
Greg Van Avermaet
Gijs Van Hoecke
Nathan Van Hooydonck
Guillaume Van Keirsbulck
Francisco José Ventoso
Lukasz Wisniowski
Ilnur Zakarin 
Georg Zimmermann


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws