Ten Dam in zijn podcast: ‘Ik vraag niet voor niets om een klein afscheid’ Algemeen nieuws

Ten Dam in zijn podcast: ‘Ik vraag niet voor niets om een klein afscheid’

Door Wesley van Bavel 26 november 2019 | 17:21


In de podcast Live Slow Ride Fast besprak Laurens Ten Dam een artikel dat onderscheid maakte tussen sporters. Dat werd gedaan op basis van de manier waarop de atleten met roem kunnen omgaan. ‘Lau’ geeft aan dat hij zelf helemaal geen grote fan is van roem en bekendheid. In de podcast legt hij uit hoe dat zit.

‘Schaatser Kjeld Nuis groeit van de roem. Hij vindt het geweldig als hij als olympisch kampioen ergens voor uitgenodigd wordt. Maar Tom Dumoulin baalde na zijn Giro-zege er gigantisch van dat hij niet meer zijn eigen leventje kon leiden. Hij kwam na de Ronde van Italië thuis en er stonden vijftig journalisten in zijn tuin. Zijn leven stond toen op zijn kop en dat vond hij niet leuk. Dumoulin kon daar wat minder mee omgaan’, legt Ten Dam uit.

‘Ik zit meer aan de kant van Dumoulin’, gaat de voormalig profwielrenner verder. ‘Ik ga zulke dingen niet echt opzoeken. Ik ben nog nooit bij ‘Beau’ geweest en ik vraag om een klein afscheid. Dat doe ik niet voor niets. Wielercafés en een podcast vind ik leuk omdat ik dan zelf de controle heb’, aldus Ten Dam. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws