Mollema over Gesink: 'Niet dat we ruzie hebben gehad, maar het klikte niet' Algemeen nieuws

Mollema over Gesink: 'Niet dat we ruzie hebben gehad, maar het klikte niet'

Door Bram van der Ploeg 30 november 2019 | 10:00


Bauke Mollema en Robert Gesink konden het tijdens hun tijd bij Rabobank eigenlijk helemaal niet zo goed met elkaar vinden. Dat vertelt Mollema zaterdagochtend in een interview met het Algemeen Dagblad.

Toen Gesink en Mollema allebei kopman werden bij Rabobank gingen ze samen eten, maar heel gezellig was het niet. 'Het is niet dat we ruzie hebben gehad, maar het klikte niet. Ik weet nog dat we bij elkaar op de kamer lagen bij mijn eerste profkoers, in de Ronde van Californië. Ik stond op een gegeven moment een beetje uit het raam te kijken. Niks bijzonders, ik keek naar de lucht. Robert vroeg: "Wat doe je?" Ik zei: "Niks, ik kijk uit het raam." Keek-ie me aan alsof ik gek was. "Hoezo? Waarom kijk je uit het raam?" Hij snapte het niet. Daarna hebben we niet zo heel vaak meer bij elkaar op de kamer gelegen', aldus Mollema.

De winnaar van Il Lombardia snapt ook wel dat niet iedereen hem begrijpt. 'Je zit urenlang alleen op de fiets tijdens trainingen, je moet jezelf pushen tot de grenzen van je lichaam. Verder kan ik me goed afsluiten en zit ik soms wel in mijn eigen wereldje. Zeker in mijn eerste jaren als renner. Ik had niet altijd door hoe dingen werkten; in het wielrennen was alles nieuw voor me. Was ik soms een beetje verstrooid. Ik denk wel dat sommige mensen toen dachten: wat een aparte gast', zo vertelt Mollema, die inmiddels wel een andere status heeft. En de wielerwereld is nog lang niet van hem af. 'Het lijkt me bijvoorbeeld ook gaaf om de Ronde van Vlaanderen en drie grote rondes in een jaar te rijden, over een jaar of drie, vier. Ik voel me niet oud. Er zit nog genoeg rek in.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws