'Contractdrama Movistar, INEOS en Amador moet opgelost worden door de UCI' Algemeen nieuws

'Contractdrama Movistar, INEOS en Amador moet opgelost worden door de UCI'

Door Marijn van den Berge 02 december 2019 | 09:16


Grote onduidelijkheid om de toekomst van Andrey Amador. Movistar meldde in de zomer al een contractverlenging van de Costa Ricaan, maar deze is het daar niet echt mee eens. Hij zou de verlenging hebben afgeblazen om naar Team INEOS te gaan.

Of Amador en Movistar slechts een mondeling akkoord hadden is onbekend, maar naar het lijkt was het ook op papier gezet. Zodoende kon in de Tour de France al een zevental contractverlengingen worden bekendgemaakt door de ploeg, waarvan Amador er één was.

Echter heeft het ook deels te maken met de slechte band tussen Movistar-baas Eusebio Unzué en Amadors zaakwaarnemer Giuseppe Acquadro. Dat zou mede komen doordat de Italiaan Richard Carapaz aan een INEOS-contract heeft geholpen. Datzelfde zou hij ook gedaan hebben met Amador. Het is diezelfde zaakwaarnemer die beweerde dat er slechts een mondeling akkoord was met Amador.

Al met al is de situatie zo´n chaos geworden, dat de partijen er onderling niet meer uit lijken te komen. Daarom zal de UCI aan het eind van het jaar een beslissing zal nemen, zo meldt het Spaanse medium Diario de Navarra. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren

Om een reactie te kunnen schrijven dien je ingelogd te zijn. Login/Registreer je hier direct!

Meer nieuws