Boonen: 'Van der Poel best betaalde coureur als hij voor de weg zou kiezen' Algemeen nieuws

Boonen: 'Van der Poel best betaalde coureur als hij voor de weg zou kiezen'

Door Lex Kersten 09 december 2019 | 12:45


Tom Boonen laat in Het Laatste Nieuws zijn licht schijnen over de twee beste veldrijders van het moment, Mathieu van der Poel en Wout van Aert. Van der Poel vindt hij hét prototype renner van het moment. Over Van Aert en zijn opbouw naar aankomend seizoen is hij kritischer. Ook gaat hij nog kort in op zijn eigen crosservaringen.

Over Van der Poel is hij lyrisch: ‘Als hij vol voor de weg zou kiezen, en bij een ploeg als INEOS of Movistar zou gaan rijden, zou hij groot geld kunnen verdienen. Dan was hij nu de beste betaalde coureur ter wereld.’ Maar op de vraag of hij deze stap ook zal maken, antwoordt hij: ‘Dat denk ik niet, het veldrijden doet hij echt te graag.’

Over de keuze van Van Aert om deze winter crossen te gaan rijden als voorbereiding op het nieuwe seizoen, is hij minder te spreken. ‘Er is geen enkele cel in mijn lijf die begrijpt waarom Van Aert per se nog wil crossen deze winter. Hij komt van zo ver terug en de tijd is zo beperkt: ik zou nooit in specifieke crosstraining investeren.’ Van Aert kondigde aan op 27 december zijn rentree in het veld te willen maken. De concurrentie met Van der Poel aangaan was volgens hem nog niet reëel.

Over zijn eigen crosscarrière is Boonen kort. ‘Als junior heb ik twee crossen gereden, waarvan de eerste het meest memorabel was. Dankzij mijn startsnelheid dook ik als eerste het veld in en stormde op de balken af. Ik ging vlot over de eerste balk en ging op mijn gezicht bij de tweede. Ik had mijn crossfiets pas de avond ervoor gekregen. Het was de eerste keer dat ik ermee reed en na 250 meter was hij al plat.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws