Verkiezing Belgisch sportman van het jaar gedomineerd door Vlaamse wielrenners Algemeen nieuws

Verkiezing Belgisch sportman van het jaar gedomineerd door Vlaamse wielrenners

Door Wilbert van der Velde 10 december 2019 | 09:00


Drie Vlaamse wielrenners zijn verkozen als de top-3 kandidaten voor de titel Belgisch sportman van het jaar. De Belgische beroepsorganisatie voor sportjournalisten (Sportspress.be) bracht het nieuws dinsdagochtend naar buiten.

Onder andere Wout van Aert zal meedingen om de prijs. Van Aert reed een sterk voorjaar met korte ereplaatsen in de Strade Bianchi, Milaan-Sanremo en de E3 BinckBank Classic. Ook liet het multi-talent zich gelden als tijdrijder, met het winnen van de tijdrit in het Critérium du Dauphiné en het Belgisch kampioenschap tijdrijden. De topvorm trok hij door naar de Tour de France, waar hij een massasprint won voor sprinters als Elia Viviani, Caleb Ewan en Peter Sagan. De Tour eindigde echter in een drama door een valpartij in de tijdrit. Hij liep daar zwaar letsel op aan zijn rechterbeen, en is nog altijd revaliderende. Gelukkig gaat het herstel de laatste tijd de goede kant op en is een comeback niet ver weg.

De tweede kandidaat is Remco Evenepoel. Van de piepjonge Belg wordt in België heel veel verwacht en dit jaar liet hij zien dat die verwachtingen zeker niet onterecht zijn. Zo reed hij iedereen het snot voor ogen in de Ronde van België, won hij op prachtige wijze de WorldTour-klassieker Clásica San Sebastián, werd hij met een waanzinnig gemiddelde van bijna 54 kilomter per uur Europees kampioen tijdrijden en moest hij alleen Rhohan Dennis voorlaten op het WK-tijdrijden.

De top-3 kandidaten wordt vervolledigd door Victor Campenaerts. De Vlaamse tijdrijder zette op zestien april een nieuw werelduurrecord neer van 55,089 kilometer neer en nam daarmee het record over van Bradley Wiggins. Verder won Campenaerts de tijdrit in de Tirreno-Adriatico en werd hij twee keer tweede in een tijdrit van de Giro d’Italia.

De Belgisch sportman van het jaar wordt op 21 december tijdens het Sportgala in Schelle bekendgemaakt. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws