Cavendish: ‘Hij weet het beste uit mij te halen', Landa eindelijk dé kopman Algemeen nieuws

Cavendish: ‘Hij weet het beste uit mij te halen', Landa eindelijk dé kopman

Door Wilbert van der Velde 10 december 2019 | 14:30


Na een meer dan ongelukkige periode bij Team Dimension Data kijkt Mark Cavendisch vol goede moed vooruit naar zijn nieuwe avontuur bij Bahrain-McLaren en gaat hij op zoek naar zijn ouderwetse bezigheid: het winnen van massasprints. Waar Cavendish het zoekt in de sprint, wil zijn toekomstig ploeggenoot Mikel Landa juist schitteren in de bergen. Wat vinden de twee toppers bij Bahrain-McLaren wat ze bij hun vorige werkgever misten? 

Voor Cavendish gaat het vooral om de hernieuwde samenwerking met Rod Ellingworth. De trainer die hem begeleidde in zijn tijd bij Team Sky. 'Persoonlijk vind ik het fijn om met mensen te werken waarmee ik het goed kan vinden en die veel kennis van zaken hebben', verwijst Cavendish naar Ellingworth. 'Rod is niet bang om de mouwen op te stropen en me flink aan te pakken. Hij weet het beste uit mij te halen', vervolgt de Britse sprinter tegen Cyclingnews

Cavendish is verder ook zeer te spreken over het personeel en de omkadering van zijn nieuwe ploeg. 'Het team zit vol met hardwerkende en slimme mensen, met zo'n goede structuur en begeleiding zijn resultaten onvermijdelijk. Ik ben heel blij met mijn overstap en vol met vertrouwen', doelt de 'Manx Missile' op komend seizoen.

'Voor hem is de rol van dé kopman uitermate belangrijk'

Waar Cavendish aan woorden geen tekort had, is Landa bij Cylingpro  een stuk directer.'Vanaf nu zal ik 100 procent zeggenschap hebben', waarmee Landa verwijst naar het kopmanschap, dat eindelijk helemaal van hem zal zijn.  Gedurende eerdere periodes bij Astana en Team Sky  werd Landa, tot zijn eigen frustratie, meerdere malen uitgespeeld als knecht voor Vicenzo Nibali, Fabio Aru en Chris Froome. Bij Team Movistar maakte Landa deel uit van 'el tridente', met Nairo Quintana en Alejandro Valverde, maar dat leverde weinig succes op. 

Ellingworth is in ieder geval optimistisch over de samenwerking met de Bask en ziet mogelijkheden tot het winnen van een grote ronde. Een meerjarenplan moet daarvoor de basis vormen. 'Ik heb een driejarenplan. Er is een groot verschil tussen het podium en het winnen van de Tour de France. Ik heb mogen ervaren hoe het is om de Tour de France te winnen en ik weet wat er voor nodig is om dat te behalen.'

De vraag blijft wel of Landa over de mogelijkheden en het karakter beschikt om een grote ronde te winnen. Ellingworth is echter rotsvast overtuigd, zeker nu er niemand in de ploeg is die zijn kopmanschap kan bedreigen. 'Voor hem is de rol van dé kopman uitermate belangrijk, met die rol en een geschikt parcours kan Landa de Tour de France winnen', besluit Ellingworth. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws