[Update] Ook Mitchelton-Scott heeft WT-licentie voor heren en dames binnen Algemeen nieuws

[Update] Ook Mitchelton-Scott heeft WT-licentie voor heren en dames binnen

Door Bram van der Ploeg 13 december 2019 | 08:12


(10 december 2019) ‘Blij en trots, dat wij gegarandeerd zijn van een WorldTour-licentie tot 2022’, zo maakte Lotto-Soudal het bericht van hun licentieontvangst wereldkundig. ‘We gaan door met wielerhistorie schrijven, zoals we dat al 36 jaar doen’, aldus de Belgische formatie.

Bij de UCI kwam van negentien formaties een licentieaanvraag binnen. Op één na zijn die ook allemaal toegekend. Alleen Team Mitchelton-Scott is nog niet verzekerd van een licentie.

De renners Simon Yates, broer Adam Yates en Esteban Chaves moeten, hoe druistig ze ook persoonlijk zijn, nog even geduld hebben met hun ploeg. De UCI verwacht dat ook het oordeel over Mitchelton-Scott niet lang op zich laat wachten.

Ook Movistar is trots dat de licentie voor zowel de mannen (2022) als voor de vrouwen (2023) binnen is. Movistar is daarmee één van de vijf teams die zowel de mannen als vrouwen op het hoogste niveau hebben rijden.

Update - 13 december 2019 (08.10 uur): Mitchelton-Scott ontvangt alsnog licentie

Mitchelton-Scott heeft donderdag alsnog zijn WorldTour-licentie gekregen van de UCI. Vanwege enige vertraging bij het sturen van de documenten stond de Australische ploeg er bij de eerste lijst nog niet bij. Dat is nu recht getrokken. Net als bij de heren zijn ook de dames zeker van een plekje op het hoogste niveau, tot eind 2022. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws