[Update] Wanty-Groupe Gobert bevestigt komst Circus, wat nu met Corendon? Algemeen nieuws

[Update] Wanty-Groupe Gobert bevestigt komst Circus, wat nu met Corendon?

Door Bram van der Ploeg 11 december 2019 | 08:30


(10 december 2019) Opvallend: in de recente aankondiging van de UCI over het verstrekken van de WorldTour-licenties kwamen we in het lijstje UCI ProTeam de teamnaam: Circus-Wanty Gobert (CWG-Bel) tegen én verderop in de lijst de naam: Corendon (COC-Bel).

De vraag rijst: verlaat co-sponsor Circus de Belgische continentale wielerploeg Corendon-Circus van Mathieu van der Poel? Dat team voert nog gewoon de ‘oude’ naam in haar communicatie. Er wordt getraind in de gebruikelijke rood-witte tricots met op de rug fier de naam van Corendon-Circus.

Ook op de diverse kanalen van Wanty-Groupe Gobert Cycling Team vinden we een switch van Circus (nog) niet terug. Co-sponsor Circus zal weldra meer duidelijkheid verschaffen, is ook het vermoeden van het Nieuwsblad. Inmiddels heeft algemeen manager Philip Roodhooft het nieuws bevestigt dat Circus naar Wanty Gobert vertrekt. Corendon heeft nog een contract tot en met 2020.

Update - 11 december 2019 (08.20 uur): Wanty-Groupe Gobert bevestigt sponsoring Circus

Wanty Gobert heeft dinsdagavond de komst van sponsor Circus bevestigd. De ploeg gaat per 1 januari 2020 officieel door het leven als Circus-Wanty Gobert. Volgens het persbericht ondersteunde Circus de wielerformatie al sinds 2017, maar wordt het nu titelpartner nummer 1. Het gokbedrijf heeft zich voor drie jaar gebonden aan Wanty-Gobert. Zoals eerder bekend gemaakt heeft sponsor Tormans zich gebonden aan een apart cross-initiatief. De velritploeg van Wanty-Gobert zal per 1 januari 2020 Tormans Cyclocross Team gaan heten.

De grote vraag is wat er bij de ploeg van Mathieu van der Poel gaat gebeuren. Corendon blijft op papier als enige sponsor over. Een andere optie kwam echter al meerdere keren langs, namelijk dat Canyon en Alpecin zouden instappen bij de ploeg van Van der Poel. (foto: Sirotti)

Lees 2 Reacties

Tags:

Reacties

echte kenner
10 Dec 2019 om 21:45
Quote van Seggg
Heel Simpel. Corendon gaat ook vertrekken. Alpecin en Canyon schuiven in. Samen voor 10mio 2020....

Goeie observatie, met de grote sponsoren die er bij komen, die meer zullen betalen dan Circus/Corendon, zullen de kleinere sponsoren minder baat hebben bij een sponsoring, zij zullen minder te zeggen hebben en op de tweede rij staan waardoor het gunstiger is om naar een 'kleinere' ploeg te vertrekken.

Seggg
10 Dec 2019 om 19:56

Heel Simpel. Corendon gaat ook vertrekken. Alpecin en Canyon schuiven in. Samen voor 10mio 2020....

Reageer


Meer nieuws