Superknecht Tolhoek hoort deze week zijn eigen programma voor het jaar 2020 Algemeen nieuws

Superknecht Tolhoek hoort deze week zijn eigen programma voor het jaar 2020

Door Gerrit van Loon 11 december 2019 | 09:07


Zo plat als de Zeeuwse wegen krijgt hij ze volgend jaar niet veel voor de wielen. Antwan Tolhoek reed de afgelopen dagen op het platteland, vlakbij zijn geboorteplaats Yerseke. Nu is hij weer op weg naar het trainingskamp met zijn team Jumbo-Visma in Spanje. Later deze week wordt zijn programma bekend gemaakt.

‘Eind volgende week heeft Antwan de ploegenpresentatie van Jumbo-Visma, daarna reist hij naar Australië. Met Kerst is hij in dat land aan het trainen. Zijn programma voor 2020 wordt deze week bekend gemaakt’, laat zijn vader Patrick Tolhoek weten aan In de Leiderstrui.

Tolhoek boekte afgelopen jaar zijn eerste zege, hij won een schitterende etappe in de Ronde van Zwitserland. Hij hielp afgelopen jaar toch ook vooral Primoz Roglic op het podium te rijden van de Giro d’Italia. Roglic werd derde in het eindklassement. Tolhoek sloot zijn seizoen verdienstelijk af met een vierde plek in de Tour of Guangxi.

Tolhoek begon een klein jaar geleden, in de winter, met een vervelende kwetsuur. Op vakantie in Thailand liep hij een ooginfectie op. Hij zag nagenoeg niets met dat oog. Zijn moeder heeft hem toen 24 uur per dag moeten verzorgen en druppelde ieder uur druppels in zijn oog. De renner zat niet dagelijks op de fiets, maar werd richting ziekenhuis gereden. Geholpen door zijn ouders. Vader Patrick Tolhoek is oud-wielrenner en mountainbiker. In 1998 werd pa Nederlands Kampioen Mountainbike en kwalificeerde zich voor de Olympische Spelen van Sydney in 2000. (foto: Sirotti).

Gerrit van Loon


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws