Vertrek Dumoulin biedt kansen: 'Ik heb nu de volle vrijheid om te kiezen' Algemeen nieuws

Vertrek Dumoulin biedt kansen: 'Ik heb nu de volle vrijheid om te kiezen'

Door Bram van der Ploeg 11 december 2019 | 09:00


Wilco Kelderman en Sam Oomen hebben gemengde gevoelens bij het vertrek van Tom Dumoulin naar Team Jumbo-Visma. Enerzijds verliest Team Sunweb de grote kopman, anderzijds komen de twee nieuwe kopmannen nu meer in de spotlights te staan.

'Tom was de hoge boom die veel wind ving. En die is nu weg', zo legt Dumoulins maatje Oomen het uit aan NU Sport. 'Je moet niet onderschatten wat het vertrek van Tom betekent. Hij was echt het gezicht van deze ploeg. We hebben het niet voor niks nu nog steeds over hem, het is nu eenmaal speciaal om in een ploeg te rijden met iemand die een grote ronde heeft gewonnen, Tom was wat dat betreft one of a kind. Maar er zullen altijd wel weer nieuwe jongens opstaan, we zullen als ploeg onze weg gaan vinden.'

Kelderman begrijpt de keuze van Dumoulin goed en houdt dan ook het liefst vast aan het positieve: 'Ik heb nu meer kans om voor mezelf te rijden. Dit jaar bleven er niet heel veel koersen voor mij over, dat was wel even slikken. Nu heb ik de volle vrijheid om te kiezen in welke wedstrijden ik er vol voor wil gaan.' (foto: Sirotti) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws