Martin rijdt Tour zonder OS-plan: 'Als er iets misgaat, riskeer je heel seizoen' Algemeen nieuws

Martin rijdt Tour zonder OS-plan: 'Als er iets misgaat, riskeer je heel seizoen'

Door Bram van der Ploeg 12 december 2019 | 14:00


Dan Martin gaat met een open vizier het avontuur aan bij Israel - Start Up Nation. De Ier koos eind dit jaar verrassend voor een transfer, maar nu de ploeg samen met het voormalige Katusha in de WorldTour uitkomt, is zijn stap al een stuk minder vreemd.

Martin kwam in de afgelopen jaren uit voor grote ploegen als Deceuninck-Quick-Step en UAE Team Emirates en kiest dus nu voor iets anders. 'Ik was op zoek naar zo'n omgeving. Ze geloven in mij en ik heb ze ieder jaar beter zien worden. Ik wil ze helpen om verder te groeien', zo vertelt Martin aan Tutto Bici. Stiekem wist hij al wel dat Israel - Start Up Nation WorldTour-ambities had. 'Ik wist dat ze op weg waren, en dat het dit jaar of anders volgend jaar wel zou lukken. Het had echter weinig invloed op mijn keuze, omdat ze dit jaar al een hoogwaardig programma reden op pro-continentaal niveau.'

Toch is het wel lekker dat Martin met zijn nieuwe ploeg kan uitkomen in alle grote wedstrijden. Zelf heeft hij daarin totaal geen voorkeur meer. 'Ik heb alle belangrijke races ter wereld al gedaan en heb in veel van hen goede resultaten gehaald. Het Tourparcours is meer geschikt voor mijn kwaliteiten, dus is het waarschijnlijker dat ik daar aan de start sta dan in de Giro. Ik wil graag een etappe winnen en mogelijk voor het klassement gaan. Ik ga me in ieder geval niet alleen concentreren op de Olympische Spelen. Als er iets misgaat, riskeer je een heel seizoen. Eén lekke band en jouw grote doel gaat in rook op. Ik hoop goed uit de Tour te komen en een goede prestatie te leveren, dat wel.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws