[Update] Caja Rural komt goed weg en krijgt na dopinggevallen geen schorsing Algemeen nieuws

[Update] Caja Rural komt goed weg en krijgt na dopinggevallen geen schorsing

Door Bram van der Ploeg 27 februari 2020 | 11:15


(12 december 2019) Domingos Goncalves is betrapt op het gebruik van doping, zo meldt de UCI donderdagmiddag. De 30-jarige Portugees is volgens vast gebruik tot nader orde geschorst en ook zijn ploeg Caja Rural is mogelijk de pineut.

Goncalves werd betrapt op een verboden middel in 2016 en 2018. In 2016 reed hij al voor Caja Rural en in 2018 kwam hij uit voor Radio Popular Boavista. Omdat Jaime Roson eerder dit seizoen al een dopingschorsing aan zijn broek kreeg vanwege een positieve plas in 2017, krijgt Caja Rural mogelijk een schorsing 15 tot 45 dagen. Dat is gebruikelijk als een ploeg twee of meer dopinggevallen in de ploeg heeft in twaalf maanden tijd.

Goncalves kan uiteraard nog een B-staal opvragen. De UCI heeft de zaak op zijn beurt doorgestuurd naar de disciplinaire commissie. Zij gaan bepalen of en hoe lang Goncalves en Caja Rural inderdaad geschorst worden.

Update - 27 februari 2020 (11.11 uur): 

Caja Rural heeft in een persbericht laten weten dat het geen straf krijgt van de UCI voor het feit dat er twee of meer dopinggevallen in twaalf maanden tijd bij de ploeg werden gevonden. Volgens de onderzoekscommissie voldoet de dopingcase bij de Spaanse ploeg niet aan alle voorwaarden om aan een schorsing te voldoen. Caja Rural geeft aan blij te zijn met de uitspraak en dat het verder gaat met het gevecht tegen doping. (foto: UCI)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws