Greipel wordt bodyguard van Politt: 'Hij moet nog wel wat dingen leren' Algemeen nieuws

Greipel wordt bodyguard van Politt: 'Hij moet nog wel wat dingen leren'

Door Tom van der Salm 14 december 2019 | 09:30


Na een mislukt seizoen bij Arkea-Samsic kijkt Andre Greipel weer met veel vertrouwen uit naar het aankomende jaar. Hij mag zich bij Israel-Start Up Nation over zijn landgenoot Nils Politt gaan ontfermen. 'Het gaat mijn rol worden om hem te remmen als dat nodig is, hij wil nog wel eens te vroeg met krachten gaan gooien in de klassiekers.' Politt finishte afgelopen jaar als tweede in Parijs-Roubaix.

Greipel vervolgt: 'Er gaan veel wedstrijden zijn dat ik Politt (evenals Greipel woonachtig in Keulen, red.) ga steunen. Aan de ene kant helpt zijn aanvallende stijl van rijden hem tijdens de klassiekers, maar aan de andere kant mag hij zich soms wel wat sparen. Ik ga proberen hem daarin te begeleiden.' Der Gorilla laat zich bij Cyclingnews ook uit over zijn keuze voor het Israëlische wielerproject. 'Ik voelde me meteen comfortabel bij de ploeg, mede door de aanwezigheid van Politt en Rick Zabel.'

Zelf was de Duitser ook lang een vooruitgeschoven pion in de spurts, maar de laatste jaren wil het niet echt meer vlotten. 'Maar er verandert niks aan mijn ambities, ik wil nog steeds om zeges meestrijden. En als blijkt dat het mij niet meer gaat lukken, wil ik mijn teamgenoten helpen. We hebben veel rappe jongens in de ploeg.' (foto: Sirotti) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws