Hagen na achtste plek Vuelta in eerste profjaar: 'Wil nog stappen maken' Algemeen nieuws

Hagen na achtste plek Vuelta in eerste profjaar: 'Wil nog stappen maken'

Door Tom van der Salm 15 december 2019 | 10:10


Scandinaviërs staan er soms om bekend dat ze op jonge leeftijd met veel bombarie binnenkomen bij de profs, maar vervolgens ietwat stokken in hun ontwikkeling. Dit gold in het verleden voor bijvoorbeeld Edvald Boasson Hagen, maar naam- en landgenoot Carl Frederik Hagen bewees afgelopen wielerjaar in zijn eerste profjaar (als 27-jarige) het tegendeel.

De klimmer van Lotto-Soudal ziet zijn late entree in het profpeloton als een voordeel, zo geeft hij aan tegenover CiclismoInternacional. 'Op latere leeftijd ben je sterker en fitter.' Toch verbaasde hij ook zichzelf met zijn goede prestaties, zoals zijn achtste plek in de Vuelta. 'Ik was eigenlijk van plan het team te helpen, de goede resultaten had ik ook niet verwacht.'

Over zijn plannen voor volgend jaar is de Noor nog wat het in ongewisse. 'Ik weet nog niet precies wat ik ga rijden, maar de Olympische Spelen zijn wel een doel. Ik heb altijd al deel willen nemen aan dat evenement.' Daarnaast wil Hagen in zijn tweede profjaar bevestigen. 'Ik wil nog stappen maken, maar het belangrijkste is plezier hebben.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws