Lotto-Soudal denkt aan lange termijn en voegt beloftes toe aan selectie Algemeen nieuws

Lotto-Soudal denkt aan lange termijn en voegt beloftes toe aan selectie

Door Wilbert van der Velde 15 december 2019 | 17:50


Lotto-Soudal heeft de beloften Florian Vermeersch en Victor Verschaeve tot en met 2022 vastgelegd, zo meldt de ploeg. Beide renners komen uit voor de opleidingsploeg van Lotto-Soudal en zullen de komende jaren hun toetreden tot het WorldTour-peloton maken. Vermeersch zal beginnen op 1 juli 2020, terwijl Verschaeve vanaf 1 januari 2021 zijn opwachting zal maken. 

Binnen het wielrennen wordt vaak beklag gedaan over het wegpikken van jonge talenten door WorldTour-teams, zo onder meer door de broer van Alberto Contador. Grotere ploegen kunnen namelijk talenten overnemen zonder dat er een transfervergoeding hoeft te worden betaald. Een reden waarom verschillende ploegen stopten met een opleidingsploeg. Het gevoel bij deze ploegen was dat ze niet talenten wilden opleiden voor de concurrentie. Lotto-Soudal is er de laatste jaren wel in geslaagd om veel van haar talenten aan zich te binden, zoals Tim Wellens, Stan Dewulf en ook de onfortuinlijke Bjorg Lambrecht. Anderzijds moest de ploeg wel machteloos toezien hoe het grote klimtalent Ilan Van Wilder naar Team Sunweb trok. 

Ex-veldrijder en lichtgewicht

Met Vermeersch en Verschaeve heeft de ploeg daarentegen wel twee mooie talenten aan zich gebonden en de ploeg is dan ook enthousiast. 'Florian is een echt talent. Hij is sterk en heeft een groot potentieel. Vergeet niet dat 2019 pas zijn eerste echte seizoen op de weg was. Voordien was hij een veldrijder (en nationaal kampioen in de jeugdcategorieën). Afgelopen seizoen is het duidelijk geworden tot wat cyclocrossers in staat zijn… ', aldus algemeen manager John Lelangue over Vermeersch.

Waar Vermeersch meer neigt naar het krachtpatser-type, is Verschaeve het lichte mannetje van de twee. 'Met mijn 60 kilogram ben ik inderdaad een klimmer, eerder het type puncher-klimmer. Nu al tekenen bij Lotto Soudal laat me toe een jaar te presteren zonder druk. Ik hoef niet meer zonodig ergens een profcontract los te weken. Ik zal daarentegen wel overal starten met heel veel ambitie, zowel in de wedstrijden voor het Lotto Soudal beloftenteam als voor de nationale ploeg. Met des te meer ambitie kan ik me nu focussen op resultaat. Ik popel om erin te vliegen.' (Foto: Sirotti).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws