Organisator Priem na dit jaar weg als hoogste baas bij Libéma Profcycling Algemeen nieuws

Organisator Priem na dit jaar weg als hoogste baas bij Libéma Profcycling

Door Gerrit van Loon 22 december 2019 | 08:48


Cees Priem stopt als general manager bij Libéma Profcycling, organisator van grote wielerevenementen- en projecten op weg, baan en veld. Zoals bijvoorbeeld de Giro d’Italia, Tour de France, WK's, EK's, Wereldbeker en nationale kampioenschappen. De 70-jarige Priem wordt 1 januari 2020 opgevolgd door Martin de Kok, met wie hij al sinds 2000 samenwerkt.

Priem uit het Zeeuwse Wemeldinge was de drijvende kracht achter het binnenhalen van grote wielerevenementen. ‘Zo haalde hij bijvoorbeeld twee keer de Giro d’Italia naar Nederland (met in 2010 de finish in Middelburg), diverse EK’s en WK’s baanwielrennen en het EK veldrijden’, somt de Zeeuwse krant PZC op.

Eén van de belangrijkste onderdelen van Libéma Profcycling is het project Shimano Neutrale Service. Daarmee staat de organisatie garant voor de service (met wagens en materiaal) bij wereldkampioenschappen en Olympische Spelen, ook die van volgend jaar in Tokio. ‘Priem blijft op de achtergrond als adviseur actief bij Libéma Prof Cycling’, weet de PZC te melden.

Priem was in de vorige eeuw zelf een begenadigd wielrenner en werd in 1974 Nederlands kampioen. Hij won etappes in de Tour de France en de Vuelta a Espana. Zijn periode na zijn loopbaan, zeker zijn functie als ploegleider bij TVM, kan door dopingperikelen rustig als ‘een turbulente tijd’ worden bestempeld. (foto: PZC-archief).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws