Italiaans kampioen Formolo: 'In de klassiekers zie ik mezelf als winnaar’ Algemeen nieuws

Italiaans kampioen Formolo: 'In de klassiekers zie ik mezelf als winnaar’

Door Wilbert van der Velde 24 december 2019 | 12:30


Hoewel Davide Formolo in de grote rondes vaak meer dan goed mee kan in het algemeen klassement, ziet hij zichzelf meer als een renner voor de klassiekers en dat wil hij in 2020 laten zien. ‘In de klassiekers zie ik mezelf als winnaar’, aldus de Italiaans kampioen, die voor het eerst zijn opwachting in Milaan-Sanremo zal maken. Een koers waar hij al lange tijd naar uitkijkt.

‘Ik droom van Milaan-Sanremo. Het zal het eerste monument van het seizoen zijn en de eerste keer dat ik er start. Ik ben opgegroeid met het zien van de wedstrijd op tv.  Het zal een unieke ervaring worden. We gaan zien wat het zal worden, maar ik droom echt van Sanremo’, vertelt Formolo enthousiast aan La Gazzetta dello Sport.  

Formolo ziet zich dus als een kandidaat-winnaar in de klassiekers, maar heeft in het verleden regelmatig geprobeerd een klassement te rijden in een grote ronde. In de eerste twee weken ging dat vaak goed en vond hij zichzelf dan ook terug in de top-10. Echter, in de laatste, zwaarste en belangrijkste week moest hij steevast toezien hoe het podium van een grote ronde uit het zicht verdween. Toch wil Formolo de hoop op een podium niet helemaal opgeven. ‘Ik ben klaar om voor een toppositie in een grote ronde te vechten, door te leren van fouten in het verleden. Ik wilde té graag, trainde te veel, stond té licht en na een week was ik kapot.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws