De la Cruz heeft geen spijt van INEOS: ‘Is voor de wielerwereld dé referentie’ Algemeen nieuws

De la Cruz heeft geen spijt van INEOS: ‘Is voor de wielerwereld dé referentie’

Door Wilbert van der Velde 24 december 2019 | 14:10


David de la Cruz kijkt ondanks zijn mindere 2019 niet met spijt terug op zijn tijd bij Team INEOS. Waar hij in 2018 nog verschillende etappeoverwinningen en top-10 plaatsen in klassementen neerzette, was het afgelopen seizoen, mede door blessures, huilen met de pet op. We zagen hem bijna dagelijks in de kopgroep van de Vuelta a Espana, maar hij was ook vaak één van de eersten die weer loste.

De mindere resultaten in 2019 wil de Catalaan echter niet wijten aan zijn keuze voor Team INEOS.  ‘Je zou kunnen denken dat ik spijt heb dat ik naar INEOS ben gegaan, omdat het niet ging zoals ik had gehoopt, maar als ik een andere keuze had gemaakt zou ik voor altijd hebben gedacht: wat als? INEOS is voor de hele wielerwereld de referentie, iedereen wil daar naartoe en weten hoe ze daar werken. Als je de mogelijkheid hebt om daarheen te gaan, moet je hiervan profiteren. Dan kan het fout gaan of niet, maar ik heb veel dingen geleerd’, aldus een nuchtere De la Cruz tegen Cyclingpro.

Bij zijn nieuwe ploeg UAE Team Emirates verwacht De la Cruz weer de nodige vrijheid te krijgen om zelf te presteren, al zal hij af en toe ook voor revelatie Tadej Pogacar moeten werken. ‘Ik kom in een team van wielrenners met enorm veel kwaliteit. Als ik met Pogacar koers, is het normaal dat ik voor hem zal rijden. Maar er is ook de optie dat ik mijn eigen kansen krijg, bij INEOS had ik die niet omdat veel ploeggenoten dezelfde kwaliteiten hadden’, vertelt De la Cruz. Met onder meer de Giro d’Italia en de Vuelta a Espana op het programma is de kans groot dat De la Cruz voor eigen kans mag rijden. Fabio Aru en Pogacar lijken immers vol voor de Tour de France te gaan en de Olympische Spelen, waarna een deelname aan de Vuelta niet per se voor de hand ligt. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws