[Update] Dlamini komt met verklaring: 'Iedereen bedankt voor de steun' Algemeen nieuws

[Update] Dlamini komt met verklaring: 'Iedereen bedankt voor de steun'

Door Tom van der Salm 30 december 2019 | 09:09


Opschudding in Zuid-Afrika, waar een amateur-renner beelden heeft verspreid van een bizarre arrestatie van Nic Dlamini in een nationaal park in Cape Town. De Zuid-Afrikaanse renner van Team NTT wordt door de plaatselijke politie hardhandig tegen een auto aan gewerkt en daarbij zou zijn arm zijn gebroken.

Over de reden van de agressieve arrestatie is niets officieels bekend. Team NTT heeft in een persverklaring alleen gezegd dat het bekend is met de beelden en dat Dlamini inmiddels voor een medische check naar het ziekenhuis is gebracht. De parkrangers hebben verklaard dat Dlamini niet over de papieren beschikte om te fietsen waar hij fietste. Daarbij zou hij zich hebben verweerd bij de arrestatie.

Update - 28 december 2019 (08.30 uur): Team NTT roept verantwoordelijk bedrijf op tot actie

In een aanvullend persbericht heeft Team NTT het bedrijf SANParks, wat verantwoordelijk is voor het nationaal park, ter verantwoording geroepen voor het voorval waarbij hun wielrenner Nic Dlamini zijn arm brak. Ploegbaas Ryder Douglas toont zich ontdaan door de gebeurtenis. 'Ik ben kapot en erg geschrokken door het incident', begint Douglas. 'Ik werd er ziek van toen ik de beelden zag, waarin iemand die ik heel goed ken onnodig slecht behandeld wordt. Hoe hij behandeld werd is simpelweg onaanvaardbaar.'

Team NTT wil dan ook dat SANParks de nodige acties onderneemt, zodat soortgelijke incidenten in de toekomst voorkomen kunnen worden. Zo wil de ploeg dat SANParks de verantwoordelijke handhavers disciplineert, haar excuses aanbiedt aan Dlamini en de ooggetuige, die het voorval filmde. Daarnaast hoopt de ploeg dat het bedrijf zich gaat inzetten voor een betere relatie met de lokale wielergemeenschap. 

Update II - 28 december 2019 (10.00 uur): Minister draagt SANParks op tot schorsing van betrokkenen

De Zuid-Afrikaanse minister van Milieu Barbara Creecy heeft, na het horen van onder andere Nic Dlamini, SANParks opgedragen om de betrokken handhavers te schorsen. Verder moet het bedrijf een onafhankelijk onderzoek naar het incident instellen. 

Update III - 28 december 2019 (12.40 uur): Team NTT bevestigt operatie aan gebroken arm toegetakelde Dlamini

Team NTT heeft bevestigd dat Nic Dlamini een operatie heeft moeten ondergaan aan zijn arm. Terwijl hij aan het fietsen was werd hij aangehouden door de plaatselijke politie. Tijdens de aanhouding zou hij zich geweerd hebben en is hij zo hard aangepakt dat zijn arm is gebroken. Een operatie is dus nodig geweest. De ploeg laat weten dat hij nu aan het herstellen is en dat het later met een uitgebreide update komt. 

Update IV - 30 december 2019 (09.10 uur): Dlamini komt met verklaring

Pechvogel Nic Dlamini is met een verklaring gekomen omtrent zijn incident in Zuid-Afrika. 'Mijn eerste stap was de operatie en die is goed gegaan. Ik kan echter nog niet zeggen wanneer ik weer op de fiets zit.' Met duidelijkheid kan de Afrikaanse wielrenner nog niet komen door een lopend onderzoek, maar wel bedankt hij iedereen voor de support. 'Ik ben overweldigd door de steun van iedereen thuis, met name uit de wielersportwereld.' (Foto: Screenshot)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws