Mollema vol ambitie voor 2020: 'EK, WK en OS wil ik allemaal wel rijden' Algemeen nieuws

Mollema vol ambitie voor 2020: 'EK, WK en OS wil ik allemaal wel rijden'

Door Ward Hilhorst 29 december 2019 | 12:22


Bauke Mollema heeft flink vertrouwen getankt met de zege in de Ronde van Lombardije van afgelopen jaar. Ook in de voorjaarsklassiekers kwam hij goed voor de dag, dus daar liggen voor 2020 zeker doelen voor de Groninger, zo laat hij weten tegenover RTV Noord.

Specifiek zijn er drie voorjaarsklassiekers die hem goed liggen, zo is gebleken in de afgelopen jaren. 'Ik wil me meer gaan richten op de Amstel Gold Race, de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik. Daar wil ik mijn voorjaar echt op gaan afstemmen. En ik zou EK, WK en de Olympische Spelen eigenlijk allemaal wel willen rijden. Stuk voor stuk zijn dat zware parcoursen.'

Daarnaast was al bekend dat hij twee Grote Rondes zou gaan rijden, de Tour de France en de Vuelta a Espana. In de Tour is het klassement zijn doel, voor de Vuelta heeft hij een ander plannetje klaarliggen. 'Ik wil daar meer ontspannen gaan koersen. Ik mik op een dagzege en kijk verder wel wat er mogelijk is.' Doelen genoeg, dus het wordt afwachten of hij zijn goede 2019 kan overtreffen. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws