Mollema weet waarom juist 2019 zo'n topjaar was: 'Het zijn kleine dingetjes' Algemeen nieuws

Mollema weet waarom juist 2019 zo'n topjaar was: 'Het zijn kleine dingetjes'

Door Jannick van der Hooft 31 december 2019 | 13:02


Voor Bauke Mollema was 2019 een topjaar. De Nederlandse coureur beleefde één van zijn beste seizoenen ooit op de fiets en dat is opvallend, gezien zijn leeftijd. Mollema denkt zelf te weten welke aanpassingen ervoor hebben gezorgd dat hij juist nu zijn grootste overwinningen weet te boeken, zo valt te lezen in een interview met WielerRevue.

Mollema is namelijk op zoek gegaan naar kleine dingetjes die hem fysiek konden verbeteren: 'Ik ben iets anders gaan trainen en heb me intensiever op de Giro voorbereid. Via andere voeding heb ik mezelf ook weer bepaalde prikkels gegeven.' In conditioneel opzicht bereikte Bau op die manier zijn beste vorm uit zijn wielercarrière.

Materiaal van Mollema op de schop

Ook aan het materiaal van Mollema is een hoop gesleuteld en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. 'Ik heb een iets ander zadel gekregen en mijn stuur is iets aangepast. Daarnaast is er een speciaal schoenzooltje voor mijn ene voet gemaakt. Ik heb namelijk wat verschil in de lengte van mijn benen en dat wordt nu beter opgevangen.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws