Olympische Spelen mountainbike hoofddoel Van der Poel: ‘Komt nu dichtbij’ Algemeen nieuws

Olympische Spelen mountainbike hoofddoel Van der Poel: ‘Komt nu dichtbij’

Door Wilbert van der Velde 04 januari 2020 | 12:05


Vrijdag werd Mathieu van der Poel vanzelfsprekend weer overladen met vragen door hordes van journalisten. Het ging natuurlijk over de vele doelen van de renner, maar ook over de ontwikkeling die zijn ploeg Alpecin-Fenix doormaakt en die is zeker niet gering.

‘Ja het wordt ieder jaar drukker en drukker’, vertelt Van der Poel, over de ploegenpresentatie, aan de Telegraaf. ‘Het is in ieder geval mooi om te zien’, vervolgt hij. ‘Een paar jaar geleden toen ik net prof was zaten er maar 10 a 15 personen in de zaal. Het geeft dan ook de ontwikkeling van de ploeg weer.’ Waar 2019 een jaar vol met hoogtepunten was, is Van der Poel voorzichtiger over het nieuwe jaar. ‘2020 gaat vooral om bevestigen. Het zal moeilijk worden om het te evenaren. Er zijn heel veel doelen, dat is een beetje de rode draad van mijn seizoenen. Dat heeft ook te maken met de verschillende disciplines die ik doe.’

Bij de NOS is Van der Poel wat concreter over zijn doelenlijstje, wat met het WK veldrijden, de klassiekers en misschien wel de Vuelta a Espana erg uitgebreid is. Geen van deze doelen zijn echter het hoofddoel van de alleskunner, dat zijn namelijk de Olympische Spelen mountainbike. ‘Dat is al lang een doel en komt nu dichtbij’, aldus een stellige Van der Poel. 

‘De renner die ik nu ben, is mede gevormd door de ploeg’

Het mag duidelijk zijn dat Van der Poel de man is waar om het draait bij Alpecin-Fenix. Waar toprenners bij andere ploegen niet altijd de inspraak krijgen die ze willen, is dat bij Alpecin-Fenix helemaal anders. Al brengt die inspraak ook de nodige afleiding met zich mee. ‘Ik heb weer wat inspraak gehad, net als vorig jaar. Het zijn heel drukke maanden geweest, veel gedoe over en weer. Maar het is mooi dat het allemaal samenkomt’, is de Wereldkampioen veldrijden positief over de huidige selectie. 

Van der Poel denkt er dan ook niet aan om naar een andere ploeg te vertrekken en zit bij de gebroeders Roodhooft helemaal op zijn plaats. ‘De renner die ik nu ben, is mede gevormd door de ploeg. Drie disciplines combineren is iets wat bij geen enkele andere ploeg had gekund. Dat is ook de verdienste van de ploeg’, besluit Van der Poel. (Foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws