Movistar gaat met Mas, Valverde en Soler voor een geweldig nieuw seizoen Algemeen nieuws

Movistar gaat met Mas, Valverde en Soler voor een geweldig nieuw seizoen

Door Gerrit van Loon 05 januari 2020 | 17:49


Algemeen manager Eusebio Unzué van Movistar wist het bij de presentatie in het hoofdkantoor van sponsor Telefónica zeker: ‘Het wordt weer een geweldig seizoen. We hebben volop redenen voor die illusie.’ Het Spaanse medium Cope schrijft over de superlatieven en verwachtingen van Movistar.

Na het vertrek van Nairo Quintana, Richard Carapaz en Mikel Landa zijn van de 28 renners vooral Enric Mas, Alejandro Valverde en Marc Soler de blikvangers. Daarnaast heeft Movistar elf vrouwelijke renners onder contract. De belangrijkste nieuwkomers bij de vrouwen zijn Katrine Aalerud, Jelena Eric en Barbara Guarischi.

Unzué benadrukte het optimisme voor het nieuwe jaar. ‘We missen misschien iemand (doelend op Quintana), maar we zijn enthousiast over een geweldig aankomend seizoen. We hopen dat Soler en Mas leren om leiders te zijn. En Valverde zal zijn verantwoordelijkheid moeten pakken bij veel van de grote doelstellingen van de ploeg.’

Valverde op zijn beurt erkende dat hij reeds acht zeer mooie en intense jaren met het Movistar-team achter de rug heeft. ‘Maar ik ga alles geven om een Olympische medaille te pakken. Dat is erg moeilijk.’ (foto: Sirotti).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws