Fuglsang hoopt dat late bloeiperiode zich nog een paar jaar doorzet Algemeen nieuws

Fuglsang hoopt dat late bloeiperiode zich nog een paar jaar doorzet

Door Wilbert van der Velde 07 januari 2020 | 19:15


2019 was met het winnen van Luik-Bastenaken-Luik, het Critérium du Dauphiné, een rit in de Vuelta a Espana en talloze overige ereplaatsen het beste jaar ooit van Jakob Fuglsang en dat op 34-jarige leeftijd. Een gegeven wat de Deen in gesprek met CyclingPub maar al te graag onderstreept: ‘Zeker, het was mijn beste seizoen ooit.’

In het afgelopen topjaar 2019 onderscheidde Fuglsang zich met overwinningen in zowel rittenkoersen als klassiekers, waarmee hij zijn veelzijdigheid als renner liet zien. Hij ziet dan ook geen reden om een keuze te maken tussen beide type wedstrijden en vindt dat het prima samen kan gaan. ‘Ik denk niet dat ik het ene voor het andere hoef te laten. Het is mogelijk om in zowel etappekoersen als eendagswedstrijden te presteren, dat heb ik afgelopen jaar laten zien’, redeneert de Deen. Waar korte etappekoersen heel goed gingen voor Fuglsang, vielen de grote rondes wat tegen in 2019. ‘Ik hoop dat ik dit jaar naast de klassiekers ook in de grote rondes top kan presteren’, vervolgt de renner van Astana.

Hoewel Fuglsang op jonge leeftijd ook al een meer dan goede wielrenner was, bleef hij meerdere jaren wat hangen qua niveau. De laatste paar jaar zet hij echter op relatief oudere leeftijd aanzienlijke stappen vooruit. Volgens Fuglsang boekte hij ook in de ‘mindere’ jaren vooruitgang. ‘Ik vind dat ik elk jaar progressie heb gemaakt. Al viel dat niet altijd aan de uitslagen te zien. Ik hoop dat het de komende jaren nog beter wordt, maar dat zal met de leeftijd steeds lastiger worden’, besluit hij.

In 2020 zal Fuglsang zich richten op een klassement in de Giro d’Italia en zoals gewoonlijk de Ardennenklassiekers. De Amstel Gold race is echter nog een twijfelgeval. Fuglsang wil in aanloop naar de Giro namelijk niet teveel hooi op de vork nemen. Verder zal hij zijn zege in de Ruta del Sol verdedigen, waarna hij naar de Strade Bianchi en Tirreno-Adriatico trekt. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws