Genoeg nieuwe kuitenbijters voor Van der Poel op aankomende NK in Rucphen Algemeen nieuws

Genoeg nieuwe kuitenbijters voor Van der Poel op aankomende NK in Rucphen

Door Gerrit van Loon 10 januari 2020 | 13:50


Het parcours van het NK veldrijden op zaterdag 11 en zondag 12 januari in het Brabantse Rucphen is zo goed als in gereedheid gebracht. Het terrein achter de bekende helling van SnowWorld is verrijkt met kunstmatige heuveltjes en daarmee langer dan het vertrouwde parcours van de crosswedstrijd.

‘Een ronde is op het NK precies drie kilometer. Het maximale hoogteverschil acht meter. Ik denk dat er genoeg kuitenbijters inzitten om kapot op te gaan’, vertelt ontwerper en voormalig veldrijder Camiel van den Bergh uit Rucphen aan Omroep Brabant. Het NK Veldrijden moet een spektakel van van jewelste worden. Het wordt voor de allereerste keer in Rucphen gehouden. De organisatie verwacht zo’n tienduizend bezoekers. De toegang is gratis.

NK in Rucphen denkt ook aan Belgen

Oud-profrenner Erik Dekker verkende het parcours al en rijdt mee bij de Masters (40-plus). ‘Een mooi parcours. Ik denk niet dat dit speciaal een makkelijke cross wordt.’ De ijverige organisatie vindt het NK een erkenning van wielerunie KNWU. Er worden ook heel wat zuiderburen verwacht. Belgen hebben ontzettend veel liefde voor deze sport. 'We hebben daarom een aantal busplaatsen gereserveerd. En zeker genoeg bier en worsten ingeslagen. Bovendien staat er ook een barbecue. Het allerbelangrijkste ook: voldoende urinoirs’, lacht Van den Bergh.

De elitedames, onder wie Marianne Vos, Annemarie Worst en Ceylin del Carmen Alvarado, komen 12 januari later aan de start dan de heren. Mathieu van der Poel is huizenhoog favoriet. Al zullen Corné van Kessel en Lars van der Haar hem naar de kroon proberen te steken. (foto: Proshots).


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws