Wagendorp bewondert 'uitgemergeld skelet' Froome: 'Een fenomeen' Algemeen nieuws

Wagendorp bewondert 'uitgemergeld skelet' Froome: 'Een fenomeen'

Door Bram van der Ploeg 10 januari 2020 | 09:35


Chris Froome heeft niet de meeste fans ter wereld, maar Bert Wagendorp is toch zeker een bewonderaar van de Brit. In een bijdrage voor De Muur legt de journalist uit waarom hij ondanks alles toch een beetje is gaan houden van de meervoudig Tourwinnaar.

Wagendorp is geen fan omdat Froome veel won. 'De Tourzeges van Chris Froome waren vooraf tot in detail uitgedachte managementprojecten', zo zegt hij erover. De schrijver is ook geen fan van zijn stijl. Hij noemt Froome 'iemand die fietst alsof hij een te kleine pony de sporen geeft' of  'iemand die op zijn fiets zit alsof er geen zadel, maar een hete koekenpan is gemonteerd' of 'een uitgemergeld skelet dat je eerder op een rubberboot in de Middellandse Zee zou verwachten dan in de zwaarste koers van de wereld'.

Wagendorp is bovenal een liefhebber van Froome, omdat de inmiddels 34-jarige Brit won, zonder dat hij over het meeste talent beschikte. 'Je verliest van de vleesgeworden heilige wil om te winnen, van mateloze opoffering, van onbreekbare ambitie, van iets dat heel hard rondjes draait op de trappers en bij je vandaan fietst. Je verliest van een fenomeen, een matig getalenteerd coureur die zichzelf er op zeker moment van heeft overtuigd dat talent ook maar een subjectief gegeven is en dat het in elk geval je eigen limieten niet mag bepalen. Dat er ook andere manieren zijn om vier keer de Tour te winnen.'

Lees hier de hele column. (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws