Evenepoel dwong Giro-deelname zelf af: 'Hij stuurde veel Italiaanse vlaggen' Algemeen nieuws

Evenepoel dwong Giro-deelname zelf af: 'Hij stuurde veel Italiaanse vlaggen'

Door Ward Hilhorst 11 januari 2020 | 08:43


Zoals bekend staat Remco Evenepoel in 2020 voor zijn eerste deelname aan een grote ronde. De jonge Belg heeft veel ambitie en moet door zijn ploegbaas Patrick Lefevere eerder geremd dan gepusht worden. Dit en meer liet Lefevere weten aan Sporza.

Het eerste jaar in het profpeloton is voor Evenepoel natuurlijk uitzonderlijk goed verlopen, met als hoogtepunten winst op het EK tijdrijden en in Clásica San Sebastián. Toch waren er ook teleurstellingen, zoals in de Ronde van Romandië. Volgens Lefevere is dat alleen maar goed voor de jonge renner. 'Dat kan geen kwaad. Hij besefte daardoor dat er ook andere renners in het peloton rijden. Die tik deed hem veel deugd.'

In het komende jaar staat dus de Giro d'Italia op het programma, waar Evenepoel met zo min mogelijk verwachtingen aan de start zal staan. Over het feit dat hij naar Italië wilde, was de 19-jarige duidelijk volgens zijn ploegbaas. 'Hij stuurde veel Italiaanse vlaggen via Whatsapp. Ik heb geprobeerd de boot zo veel mogelijk af te houden, maar hij is heel moeilijk van de wijs te brengen. Als ik zie dat dat zijn kaarsje uit is, pak ik hem persoonlijk bij zijn kraag en haal ik hem uit de Giro.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws