Pedersen vastberaden om trui te laten zien: 'De Tour wordt een gekkenhuis' Algemeen nieuws

Pedersen vastberaden om trui te laten zien: 'De Tour wordt een gekkenhuis'

Door Ward Hilhorst 11 januari 2020 | 11:08


Mads Pedersen was tegen de verwachtingen van vele wielervolgers in de beste op het afgelopen WK. In de sprint klopte hij Matteo Trentin, nadat Mathieu van der Poel vlak daarvoor moest laten lopen. In het komende jaar wil de Deen zijn trui eer aan doen en zich van voren laten zien, zegt hij in de Better with bikes-podcast van zijn sponsor Trek.

Zijn programma zal voornamelijk bestaan uit een paar belangrijke klassiekers en de Tour de France, waar hij zijn debuut mag gaan maken. 'De focus ligt vooral op de Klassiekers en mezelf daar in de regenboogtrui laten zien. Ik wil daar volledig klaar voor zijn en strijden met de besten. Ik kijk heel erg uit naar de Tour, in deze trui wordt dat een gekkenhuis.'

Om de trui met trots te kunnen dragen, vindt hij wel dat hij in de klassiekers beter voor de dag moet komen dan in 2019. 'Of ik nou wel of niet wereldkampioen was, ik moet dit jaar gewoon anders doen. Vorig jaar begon ik met overgewicht, maar ik heb daar veel van geleerd. Daardoor heb ik vertrouwen dat het dit jaar goed gaat zijn.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws