Jungels focust op voorjaar: 'Geen klassement in grote ronden' Algemeen nieuws

Jungels focust op voorjaar: 'Geen klassement in grote ronden'

Door Ward Hilhorst 11 januari 2020 | 13:00


Bob Jungels kende een enerverend 2019. Waar hij in het voorjaar een van de smaakmakers was, kon hij in de Giro d'Italia geen potten breken. Hij hoopt in 2020 op beter, dus gooit hij de focus nog meer op de klassiekers, zo laat hij weten aan Sporza

Dat hij in het voorjaar zo goed was vorig jaar, met als klapstuk winst in Kuurne-Brussel-Kuurne, had hij niet verwacht. 'Ik reed enorm sterk. Dat kwam ook door de ploeg, want ik werd op wegen die ik niet goed kende op sleeptouw genomen.' Jungels haalde in 2019 een vijfde plek in de E3 Binckbank Classic en sleepte een derde plek binnen in Dwars door Vlaanderen, gewonnen door Mathieu van der Poel.

In 2020 zijn dat ook wedstrijden waar hij waarschijnlijk aan de start zal staan. Maar ook de Strade Bianche staat op het programma. 'Mijn grote doel is de Ronde van Vlaanderen. Ook zal ik meedoen aan Parijs-Roubaix, waar ik in mijn eerste profjaar al eens aan de start stond. Ik ga wellicht naar de Tour, maar sowieso niet voor een klassement.' (Foto: Sirotti) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws