Alaphilippe verdedigt titels in Milaan-Sanremo en Strade Bianche niet Algemeen nieuws

Alaphilippe verdedigt titels in Milaan-Sanremo en Strade Bianche niet

Door Tom van der Salm 13 januari 2020 | 16:45


Julian Alaphilippe was het afgelopen seizoen dé slokop van het Italiaanse wielervoorjaar, met zeges in Milaan-Sanremo, Strade Bianche en twee ritten in Tirreno-Adriatico. Al deze koersen in de Laars slaat de Fransman dit jaar echter over, omdat hij zijn focus legt op Parijs-Nice en zich wil testen in de Ronde van Vlaanderen. 'Ik heb nieuwe doelen nodig.'

Met ook de Ardennenklassiekers, de Olympische Spelen en de Tour op het programma, moet de Franse chouchou keuzes maken over zijn te volgen wedstrijdprogramma. Volgens VeloNews hebben de Italiaanse klassiekers de strijd verloren, mede omdat Alaphilippe zich op het Vlaamse voorjaar wil gaan richten. 'Het wordt in ieder geval onmogelijk om te presteren wat ik afgelopen jaar heb gedaan.' Alaphillipe zal zijn seizoen beginnen in Argentinië, waarna hij via de Tour of Colombia naar Parijs-Nice en de klassiekers toe gaat werken.

Eerder gaf de Fransman al aan dat hij 'nieuwe doelen nodig heeft', waarmee hij met name doelt op de Ronde van Vlaanderen. Volgens ploeggenoot Yves Lampaert kan de puncher de Vlaamse Hoogmis direct winnen, terwijl teammanager Patrick Lefevere de boot vooralsnog afhoudt. 'De mannen waar hij in Vlaanderen tegen gaat strijden, zijn allemaal boven de zeventig kilo. Julian heeft er zestig op de weegschaal staan.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws