[Update] 'Wij vinden het onnodig ons personeel als kleuters te behandelen' Algemeen nieuws

[Update] 'Wij vinden het onnodig ons personeel als kleuters te behandelen'

Door Bram van der Ploeg 15 januari 2020 | 11:24


(14 januari 2020) Lotto Soudal voert vanaf nu een strikt anti-alcoholbeleid binnen de ploeg. Dat meldt CEO van de ploeg, John Lelangue, bij Het Nieuwsblad. Voor de renners misschien niet al te gek, maar het geldt ook voor de personeelsleden.

Waar Laurens Sweeck in het veldrijden in Otegem nog bewees dat alcohol en topsport niet de meest geweldige combinatie is, kwam de Belgische ploeg vorig jaar ook in opspraak nadat performance coach Kevin De Weert naar huis werd gestuurd tijdens een trainingskamp. Daar zou eveneens alcohol in het spel zijn geweest. Daar heeft het volgens Lelangue niks mee te maken: 'Het is een veiligheidsoverweging, ieder personeelslid moet op elk moment een auto kunnen besturen.' Ook het imago van de ploeg is volgens hem belangrijk.

Toch denkt Lelangue dat er niet al te veel verandert aan de sfeer binnen de ploeg: 'Bij zeges, verjaardagen en speciale events kan een uitzondering gemaakt worden.' Iedereen die buiten dat soort gelegenheden alcohol drinkt, staat een negatieve evaluatie te wachten. De gezelligheid binnen de ploeg zal volgens de ploegbaas 'gewoon' blijven: 'Samen een koffie drinken is ook leuk.'

Update - 15 januari 2020 (11.11 uur): Toch een beetje alcohol bij Lotto Soudal

Het alcohol-verbod bij Lotto Soudal heeft aardig wat stof doen opwaaien in wielerland. Andere ploegen weigeren het voorbeeld van de Belgische ploeg te volgen, zo blijkt uit een rondvraag van Het Nieuwsblad. 'Wij vinden het onnodig om ons personeel als kleuters te behandelen', stelt Mitchelton-Scott fel. Ook Patrick Lefevere laat zijn staf bij Deceuninck-Quick-Step vrij: 'Soms vragen ze of ze een glas bier of wijn mogen drinken aan tafel. Meestal stemmen wij daarmee in.'

Toch blijkt dat veel ploegen wel een bepaald reglement hebben, bijvoorbeeld bij Jumbo-Visma: 'Elk personeelslid dat die dag nog moet werken, mag geen alcohol gebruiken. Zo staat het in het reglement. Voor dokters geldt er wel een totaalverbod, want zij moeten op elk tijdstip oproepbaar zijn. Een renner mag voor het slapengaan gerust een glas wijn of een pint drinken', aldus woordvoerder Ard Bierens.

Lotto Soudal-ploegbaas John Lelangue legt in Het Laatste Nieuws nog maar eens uit waarom hij de maatregel voor zijn personeel logisch vindt: 'Het kan niet zijn dat renners droog worden gezet terwijl ze moeten vaststellen dat de rest van het team wél met bier en wijn aan tafel schuift. Ik denk daarbij ook aan de veiligheid van mijn mensen. En die van het publiek. (...) ’t Is niet dat ik als een oppas in een kindercrèche constant met een belerend vingertje zal staan zwaaien. Ik kan en zal het ook niet altijd controleren. Voor de groepsgeest en de cohesie is het goed dat we af en toe eens ‘een goeie’ drinken. Zeker bij speciale gelegenheden.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageren


Meer nieuws