Media-machine Sagan draait op volle toeren: '330.000 dollar voor video' Algemeen nieuws

Media-machine Sagan draait op volle toeren: '330.000 dollar voor video'

Door Jannick van der Hooft 14 januari 2020 | 14:53


Dat Peter Sagan een groot marketingteam achter zich heeft staan is wel bekend, maar toch kan men steil achrerover slaan van de bedragen die neergelegd worden om met de Slowaakse superster in verband gebracht te worden. La Gazzetta dello Sport ging op onderzoek uit en bracht de cijfers aan het licht.

Promoot je bericht of evenement met Sagan en je kan er als bedrijf zeker van zijn dat het door miljoenen mensen gezien wordt. Op alles sociale platforms bij elkaar wordt zijn bereik online op vijf miljoen geschat. Volgens de Italiaanse sportkrant wordt er grof geld betaald voor een video op het platform van Sagan: 'Die zijn 330.000 dollar waard.'

'Sagan ontvangt twintig procent meer dan Cavendish'

De populariteit van Sagan blijft echter niet beperkt tot de invloedssferen van de 'klassieke' wielerlanden. Hij is de enige westerse wielrenner die ook op het Chinese platform (een soort mix tussen Facebook en Twitter, red.) actief is. Mede daardoor zou zijn 'tentoonstellingswaarde' al opgelopen zijn naar meer dan 6,5 miljoen dollar. Ter vergelijking: dat is twintig procent meer dan wat Mark Cavendish heeft binnengehengeld op die manier, volgens de krant.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws