Bakelants over mislopen Tour: 'UCI gaat te soepel met regels om' Algemeen nieuws

Bakelants over mislopen Tour: 'UCI gaat te soepel met regels om'

Door Lex Kersten 14 januari 2020 | 17:17


Jan Bakelants kon vorige week opgelucht adem halen toen zijn transfer naar Wanty-Groupe Gobert werd afgerond. De Belg, vorig jaar nog in dienst van Team Sunweb, gaat met zijn nieuwe ploeg dit jaar voor het beste team buiten de WorldTour, waardoor ze in 2021 verzekerd zijn van grotere koersen. 

Bij zijn nieuwe ploeg krijgt hij de functie van wegkapitein toebedeeld, zo maakt ploegleider Hilaire Van der Schueren bij Wielerkrant bekend. 'Hij heeft ervaring, uitstraling en een grote mond. Dat komt van pas om anderen te overtuigen.' Van der Schueren geeft aan dat de ploeg een wegkapitein nodig had: 'Vanuit de auto zie je niet alles en op cruciale punten heb je iemand nodig met het juiste instinct.' Daarin ziet hij voor Bakelants dus een belangrijke rol weggelegd, een rol die hij bij Sunweb nog niet had.

Zelf kijkt de inmiddels 33-jarige renner vooral uit naar het nieuwe seizoen, ondanks dat de ploeg niet aan de start van de Ronde van Frankrijk staat. 'Ik vind het niet heel erg en had het al een beetje verwacht. Andere ploegen zijn misschien harder gegroeid, maar probleem is dat er door de UCI erg soepel met de regels wordt omgesprongen als het in hun voordeel is.' Hiermee doelt hij op het feit dat er van 18 naar 19 WorldTour-ploegen is gegaan, hetgeen betekende dat er minder plekken vrij waren om te starten in de aankomende Tour. Voor Bakelants begint het seizoen op 2 februari, met de eendagswedstrijd GP Marseillaise. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws