Thomas denkt al aan periode na carrière: ‘Waarom niet een Ironman?’ Algemeen nieuws

Thomas denkt al aan periode na carrière: ‘Waarom niet een Ironman?’

Door Wilbert van der Velde 15 januari 2020 | 18:10


Geraint Thomas wordt dit jaar 34 en dat is ongeveer de leeftijd dat je als renner gaat nadenken over de toekomst na je carrière, behalve als je Alejandro Valverde heet. Thomas heeft in ieder geval al een nieuwe uitdaging op het oog met het oppakken van de triatlon en daar hoort deelname aan een Ironman vanzelfsprekend bij.

Thomas vond zijn inspiratie voor de zware combinatie van zwemmen, fietsen en hardlopen bij zijn voormalige Australische collega-wielrenner Cameron Wurf, die in 2018 het wielrennen voor de triatlon inwisselde. Thomas en Wurf zijn de laatste jaren regelmatig met elkaar aan het trainen, waarbij de ex-tourwinnaar ook meedoet met de zwem- en hardlooptrainingen van de Australiër. Hoewel Thomas zijn interesse in de triatlon nog erg pril is, heeft hij in zijn jeugd al de nodige ervaring opgedaan. ‘Als kind deed ik aan zwemmen en nam ik deel aan een paar triatlons. Na mijn loopbaan als wielrenner ga ik zeker deelnemen aan een triatlon, misschien meerdere', vertelt hij aan Cyclingnews.

De triatlon moet Thomas helpen bij het ontlopen van het ‘zwarte gat’ waar topsporters na hun loopbaan regelmatig in belanden. Voor de man uit Wales is het daarom belangrijk om een nieuw doel te hebben. ‘Dit wordt mijn veertiende jaar. Ik ga waarschijnlijk nog drie of vier jaar door, wat neerkomt op een profcarrière van achttien jaar. Wielrennen is voor bijna twintig jaar alles in mijn leven geweest. Ik zou het erg lastig vinden om te stoppen zonder een nieuw doel, dus waarom geen Ironman’, besluit Thomas. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws