Mollema had Lombardije bijna niet gereden: 'Ik had geen trek in China' Algemeen nieuws

Mollema had Lombardije bijna niet gereden: 'Ik had geen trek in China'

Door Bram van der Ploeg 18 januari 2020 | 17:00


Bauke Mollema won eind 2019 misschien wel de mooiste wedstrijd uit zijn carrière in de Ronde van Lombardije, maar het had weinig gescheeld of de Nederlander had niet eens aan de start gestaan. Dat biecht Mollema op in de eindejaarseditie van Procycling.

Mollema wist het hele jaar al dat hij de eindejaarsklassieker niet zou rijden, maar tijdens de Tour de France begon dat te knagen. Na een gesprek met ploegleider Steven de Jongh werd het programma omgegooid. 'Grappig hè, dat ik er eerst niet kon rijden, omdat Trek me als bekende coureur wilde opstellen in China. Daar had ik geen trek in. Gelukkig was er over te praten. Volgens mij is iedereen nu blij dat het alsnog is veranderd', zo vertelt Mollema met gevoel voor understatement. 

Met de zege van Mollema in Lombardije en de WK-titel van ploegmaat Mads Pedersen werd een schraal jaar in één klap goedgemaakt. 'Ongelofelijk toch? Het jaar is zo behoorlijk opgetrokken. Ik heb er vertrouwen in dat het in 2020 weer een stuk beter zal zijn. Vooral in de voorjaarsklassiekers hebben we het laten liggen, terwijl we wel het talent ervoor hebben, maar dat is vrijwel nergens zichtbaar geweest.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws