Van der Poel: ‘Vond het prachtig om die twee wedstrijden op tv te zien’ Algemeen nieuws

Van der Poel: ‘Vond het prachtig om die twee wedstrijden op tv te zien’

Door Wilbert van der Velde 18 januari 2020 | 18:00


We hebben de laatste weken al veel gehoord over het programma van Mathieu van der Poel. De Olympische Spelen mountainbike zijn uiteraard belangrijk voor hem en ook de klassiekers, zoals de Amstel Gold Race en de Ronde van Vlaanderen. In een vooruitblik met zijn ploeg Alpecin-Fenix geeft hij echter aan vooral naar de voor hem onbekende wedstrijden uit te kijken. 

‘Mijn seizoen zal erg druk worden vanwege de combinatie van veldrijden, wegwielrennen en mountainbiken’, begint Van der Poel. 'Ik ga dit seizoen normaal gesproken de Strade Bianche en Milaan-Sanremo rijden in Italië. Ik vond het vroeger prachtig om die twee wedstrijden op tv te zien. Ik ben erg gretig om daar sterk te presteren en dat geldt uiteraard ook voor mijn debuut in Parijs-Roubaix. De Nederlander kreeg alvast goed nieuws over de Italiaanse wedstrijden van de betreffende organisatie RCS.

Van der Poel: ‘Hij is meer sprinter dan ik’

Hoewel Van der Poel vorig jaar de grootste overwinningen aan elkaar reeg, is Tim Merlier binnen de ploeg van Alpecin-Fenix ook een van de kopmannen. De Belg liet vorig jaar meermaals zien met de beste sprinters mee te kunnen en werd Belgisch kampioen. Van der Poel voorziet echter geen tegenstrijdige belangen tussen de twee en benadrukt de verschillen. ‘We zijn niet hetzelfde type renners. Hij is meer sprinter dan ik. Tim moet wachten tot de streep en dan zijn slag slaan. Als ik een klassieker wil winnen moet ik eerder aanvallen’, doet Van der Poel zijn sprint wat tekort. (Foto: Proshots)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws