Girowinaar Carapaz als knecht voor Froome en Bernal naar de Tour Algemeen nieuws

Girowinaar Carapaz als knecht voor Froome en Bernal naar de Tour

Door Wilbert van der Velde 18 januari 2020 | 09:35


Giro d’Italia winnaar Richard Carapaz gaat komend seizoen van start in de Tour de France om Chris Froome, Egan Bernal of Geraint Thomas aan de winst te helpen. Eerder maakte Team INEOS bekend alles op de Tour de France te zetten. Carapaz mag voor zijn kans gaan in de Giro. De Ecuadoraan wil de ploeg echter graag bijstaan in de Tour, vertelt hij in een video van de ploeg. 

‘Nu ik onderdeel van de ploeg ben wil ik mijn relatie met de andere renners versterken en gaan voor ons ultieme doel: het winnen van de Tour de France. Ik heb de Tour nog niet eerder mogen rijden, dus dit jaar is een mooi moment om mijn debuut te maken. Ik wil graag de kopmannen van de ploeg (Froome, Bernal en Thomas, red.) ondersteunen in de Tour, waar ik deel uit zal maken van de allersterkste ploeg. 

Naast het rijden van de Tour de France, is het prolongeren van Giro-winst zijn hoofddoel. ‘Ik wil samen met mijn ploeggenoten de Giro d’Italia winnen. Mijn overwinning in Italië heeft me veel plezier gebracht en daarom kom ik ook graag terug. Ik denk dat ik dit jaar weer een stukje sterker zal zijn, zowel fysiek als mentaal’, aldus Carapaz. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws