Pinot: ‘Niveau in de Tour zal dit jaar nog hoger komen te liggen’ Algemeen nieuws

Pinot: ‘Niveau in de Tour zal dit jaar nog hoger komen te liggen’

Door Wilbert van der Velde 18 januari 2020 | 12:40


Het was een van de droevigste beelden van 2019, Thibaut Pinot die in de Tour de France tot zijn eigen ontzetting het peloton moest laten gaan. Hij stond tot etappe negentien vijfde in het klassement en stond te trappelen om de stap naar het podium te zetten, met de beslissende bergetappes in het vooruitzicht. Een dijbeenblessure dwong hem echter tot een dramatische opgave.

Hoewel de Tour de France weeral het grote doel van Pinot zal zijn, wil hij er nog niet teveel aan denken. ‘Natuurlijk praten we er veel over, maar we willen het niet overdenken. Er komen nog veel mooie wedstrijden voor de Tour. Het is gewoon een kwestie van stap voor stap’, vertelt Pinot aan Cyclism'Actu. Een van die mooie wedstrijden eerder in het jaar is Parijs-Nice, die hij vreemd genoeg nooit eerder reed. ‘Ik heb het plezier van wielrennen in Frankrijk herontdekt. De laatste jaren heb ik altijd de Tirreno-Adriatico gereden, maar nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging.’

Team INEOS maakte vrijdag bekend dat het met een wereldploeg naar de Tour de France zal trekken, in navolging van Jumbo-Visma. Pinot is daarentegen niet onder de indruk van de twee sterke ploegen ‘Het is niet verrassend dat ze (Team INEOS, red.) met hun beste ploeg gaan, dat doet uiteraard iedere ploeg. Het niveau in de Tour zal dit jaar nog hoger komen te liggen. Ik zal moeten profiteren van de strijd tussen de sterkste ploegen, maar daar maak ik me nu nog niet druk om’, besluit een relaxte Pinot. (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws