Bennett heeft lichtelijk de zenuwen in Australië: ‘Ik moet hier presteren’ Algemeen nieuws

Bennett heeft lichtelijk de zenuwen in Australië: ‘Ik moet hier presteren’

Door Gerrit van Loon 18 januari 2020 | 17:26


Sprinter Sam Bennett is lichtelijk nerveus voor het debuut bij zijn nieuwe team Deceuninck-Quick-Step. De Ier zal in de vlakke etappes in de Tour Down Under uitgespeeld worden als laatste man. Tegen de Belgische Wielerkrant vertelt hij over zijn idool en vorm.

Alsof Bennett een ventje van 17 jaar is dat voor Ajax 1 mag spelen, zo blij is de renner met Deceuninck-Quick-Step. ‘Mijn droomploeg’. Met sterke ploeggenoten die voor hem straks de sprint gaan aantrekken en hem in de aanloop er naar toe uit de wind houden. Moet de sprinter het zelf wel gaan afmaken.

Debutanten bij Ajax scoren vaak ook, dat moet een goed voorteken zijn voor Bennett in de Tour Down Under. Al is hij er nog niet gerust op. ‘De jongens kunnen een perfecte job doen voor mij en ik hoop dat ik het dan kan afmaken. Ik zit in mijn beste jaren. Ik ben ook wel wat nerveus, want hier moet je presteren.’

Sam Bennett: 'Ik wilde gewoon Tom Boonen zijn'

In België scoor je punten door te zeggen dat je idolaat bent van Tom Boonen. ‘Ik weet nog dat ik posters op mijn kamer had van hem. Ik wilde gewoon Tom Boonen zijn’, zegt Bennett . 'Nooit gedacht dat ik goed genoeg zou zijn om voor dit team te rijden’. De Ier weet dat zijn team echt rijdt om te koersen en die tactiek bevalt hem. ‘Ze wachten niet op iemand anders om iets te doen. Ze lijken iets extra te hebben. Je bent ook niet zomaar een nummer in de ploeg.’ (foto: Sirotti) 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws