Bennett legt lat hoog: 'Niet de eerste zijn die hier niet presteert' Algemeen nieuws

Bennett legt lat hoog: 'Niet de eerste zijn die hier niet presteert'

Door Jannick van der Hooft 20 januari 2020 | 08:54


Sam Bennett staat voor zijn officiële debuut bij Deceuninck-Quick-Step in de Tour Down Under. De verwachtingen zijn hoog, niet alleen bij de buitenwereld. In gesprek met Het Laatste Nieuws wordt het duidelijk dat de Ier zichzelf behoorlijk wat druk oplegt.

De Belgische ploeg waar Bennett sinds dit jaar deel van is, heeft een grote geschiedenis aan het afleveren van topsprinters aan het peloton. Van Tom Boonen tot Mark Cavendish, via Marcel Kittel tot Elia Viviani: allemaal presteerden ze geweldig in dienst van Patrick Lefevere. Bennett is zich bewust van die rijke historie: 'De grootste druk wordt wel opgelegd door mezelf. Ik wil niet de eerste sprinter zijn die niet presteert bij de ploeg. Het mag hier Down Under best al een keer raak zijn.'

Toch heeft de Iers kampioen er veel vertrouwen in dat het goed gaat komen: 'Met sprinters als Hodeg en Jakobsen in de ploeg wordt de druk gelukkig al een beetje verdeeld.' Daarnaast krijgt Bennett de beschikking over ervaren krachten die hem perfect af kunnen zetten in de laatste meters: 'Mørkøv, Keisse en Archbold zullen mijn werk een stuk makkelijker maken.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws