Bask Intxausti (33) hangt na twaalf jaar koersen zijn fiets aan de wilgen Algemeen nieuws

Bask Intxausti (33) hangt na twaalf jaar koersen zijn fiets aan de wilgen

Door Gerrit van Loon 20 januari 2020 | 18:59


Einde carrière voor de 33-jarige wielrenner Beñat Intxausti van Euskadi-Murias. Op een persconferentie in Bilbao maakte de voormalige renner van Team Sky, Movistar en Euskaltel-Euskadi dat nieuws na twaalf jaar koersen bekend. De dappere strijder zegt adios.

Intxausti gaf vorig seizoen bij zijn team Euskadi-Murias liefst veertien keer op. Desondanks lovende woorden van zijn ploegbaas Jon Odriozola. ‘Met zijn ervaring heeft hij veel bijgedragen. Hij was de teamleider en nam jongens op het sleeptouw, ook al haalde hij zijn beste niveau als wielrenner niet meer’, aldus zijn laatste ploegbaas tegen de Spaanse krant Marca.

De klimmer kreeg in 2016 de ziekte van Pheiffer waardoor zijn prestaties terugliepen. De laatste vier seizoenen reed hij slechts 61 koersdagen. Intxausti won tijdens zijn loopbaan onder meer de Tour of Beijing, ritten in de Giro d’Italia en de Vuelta a Asturias. In grote rondes eindigde hij altijd kort en reed hij top tien. Zo werd hij in de Giro d'Italia achtste, in de Vuelta tiende. (foto: Sirotti). 


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws