Dennis opent beerput over tijd bij Bahrain-Merida: 'Goed om weg te zijn' Algemeen nieuws

Dennis opent beerput over tijd bij Bahrain-Merida: 'Goed om weg te zijn'

Door Jannick van der Hooft 21 januari 2020 | 09:45


Rohan Dennis heeft zich openlijk uitgesproken over zijn nare tijd bij Bahrain-Merida tijdens een persconferentie voorafgaand aan de Tour Down Under. De Australiër is opgelucht dat het allemaal achter de rug is en geeft nog wat schoppen na aan zijn voormalig werkgever, zo tekent CyclingNews op.

Na zijn plotselinge vertrek tijdens de Tour de France leek de boel te ontploffen tussen de twee partijen, maar volgens Dennis was het een gevolg van een opeenstapeling van gebeurtenissen: 'Dat realiseer je op het moment zelf niet, omdat je er volledig in zit.' Volgens hem zijn bewuste acties van de ploeg daar zeker een oorzaak van geweest: 'Bepaalde acties zijn ingecalculeerd om in te slaan op een bepaald moment. Zodat het je slaap beïnvloedt of dat je er een heel weekend niks aan kan doen. Dat was één van hun favoriete zetten.' Over welke acties dat zijn, laat Dennis zich niet uit.

De arbitragezaak tussen de wereldkampioen tijdrijden en zijn ploeg loopt nog altijd, waardoor hij de situatie nog niet volledig heeft af kunnen sluiten: 'Maar ik voel me niet bitter naar ze toe. Het was een leerproces, zowel voor mijn wielercarrière als op andere aspecten van mijn leven.' Dennis is voornamelijk blij dat hij het er bij Team INEOS allemaal anders aan toe lijkt te gaan: 'Iedereen lacht hier. Brailsford heeft een mooie positieve cultuur hier opgezet en er wordt gegeven om de mentale situatie van renners.'

Dennis: 'Goede plek om weg van te zijn'

Toch wil de Australiër graag nog benadrukken dat hij geen dingen bewust heeft gedaan om Bahrain-Merida te schaden: 'Het is een goede plek om weg van te zijn, maar er was absoluut geen plan om hun reputatie te verpesten. Dat stond wel zo opgeschreven in de media.' De eigenlijke reden voor het vertrek van hem uit de Tour te stappen zou gaan om zijn relatie te redden. Dennis had afgesproken zich zo stil mogelijk te houden: 'Het is ook helemaal niemand zijn zaak hoe het er met mij privé aan toe gaat.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws