Renners in actie voor Australië: De Kort doet er in laatste rit schep bovenop Algemeen nieuws

Renners in actie voor Australië: De Kort doet er in laatste rit schep bovenop

Door Wilbert van der Velde 27 januari 2020 | 14:35


Australië lijdt nog altijd hevig onder de gevolgen van de bosbranden en zware regenval van de afgelopen weken. Veel renners komen daarom in actie om het land van steun en geld te voorzien. In de Leiderstrui houdt een overzicht bij van enkele acties.

De Kort en Pedersen

Koen de Kort en Mads Pedersen maakten bekend voor iedere renner die zij voorbleven een dollar te doneren aan de slachtoffers in Australië. Na de eerste etappe hebben zij deze actie lichtelijk aangepast, omdat ze hun bijdrage iets te schamel vonden. In plaats daarvan verdubbelde De Kort zijn inleg na etappe 1 en kiest de wereldkampioen ervoor om juist geld te geven voor renners die hem in die rit voor bleven.

Uiteindelijk eindigde De Kort op de 129e plek in het algemeen klassement, maar dat was niet genoeg voor hem. Daarom legde hij ook nog twee dollar neer voor iedere kilometer die hij in de laatste rit op kop reed. Daarmee komt het eindtotaal uit op 616 dollar. 'Het was een zware week', zo vertelde hij tegenover De Telegraaf.

Kangoeroesokken Lotto Soudal

Bij Lotto Soudal steunen ze de Australiërs ook door zich in te zetten voor een speciale sokkenactie van DeFeet. Onder meer Thomas De Gendt en Tosh van der Sande poseren graag met de sokken, waarvan de opbrengst naar WIRES gaat, een organisatie die zich inzet voor de verzorging en opvang van zieke dieren in het getroffen gebied.

Trek-Segafredo stelt fiets beschikbaar voor biedingen

Trek-Segafredo steekt zijn handen, naast de acties van De Kort en Pedersen, ook als ploeg uit de mouwen. Er kan inmiddels geboden worden op een Madone SLR 7 Disc eTap 56cm van Trek. Alle deelnemers van de ploeg aan de Tour Down Under hebben er hun handtekening op gezet. Op woensdag stond de teller al op 7.700 dollar. 

Mitchelton-Scott biedt plek in de auto aan

Mitchelton-Scott hoopt via een bieding geld op te halen voor de CFS Foundation, een organisatie die zich inzet voor brandweerlieden en hun naasten. De ploeg biedt een plek in de ploegleidersauto aan tijdens de laatste etappe in de Tour Down Under op zondag. De rit finisht op Willunga Hill, dus spektakel gegarandeerd. Onder de post worden al bedragen in de duizenden dollars genoemd. 

Docker en Morton laten zich kaal scheren

Lachlan Morton en Mitchell Docker kiezen voor een meer ludieke actie om geld in te zamelen. De twee renners van EF Education First scheerden namelijk hun hoofd en kenmerkende snorren. Samen hadden de twee behoorlijk wat haar om te verwijderen. Het zal dan ook even wennen worden aan hun nieuwe uiterlijk. Bij de laatste tussenstand was het afgeschoren haar van de twee Australiërs al 7700 dollar waard. (Foto: Instagram Docker)

Mochten we een actie gemist hebben, laat het dan vooral weten in de comments.


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws