Lindeman: ‘Ik denk dat we met Teunissen en Van Aert een grote rol gaan spelen’ Algemeen nieuws

Lindeman: ‘Ik denk dat we met Teunissen en Van Aert een grote rol gaan spelen’

Door Wilbert van der Velde 21 januari 2020 | 17:55


Waar Jumbo-Visma momenteel vol zit met kopmannen en talenten die resultaten kunnen boeken, zijn er binnen de ploeg ook renners nodig die het vuile werk doen. Een van die mannen is Bert-Jan Lindeman. In gesprek met Cyclingonline vertelt hij over de voldoening die zijn knechtenrol hem geeft.

‘Ik heb mijn plek gevonden in deze ploeg als helper. Kopmannen bijstaan en uit de wind houden, bidonnen halen en die mannen afzetten op een punt waar hun wedstrijd echt ontbranden gaat. In een ploeg met heel veel afmakers is dat een natuurlijk proces, maar ook een heel dankbare taak’, vertelt de Drent, die in 2015 een etappe won in de Vuelta.

Waar Lindeman met vier deelnames aan de Vuelta a Espana, twee in de Giro d’Italia en een start in de Tour de France meer dan genoeg ervaring heeft in grote rondes, doet de ploeg sinds 2019 geen beroep meer op hem in de grote rondes. De selecties bij Jumbo-Visma zijn met de vele klassementsrenners, klimmers, sprinter en sprinttrein dan ook al gauw gevuld. De Nederlander maakt het daarentegen weinig uit. Lindeman kijkt vooral uit naar de klassiekers, waar hij met Wout van Aert en Mike Teunissen wil strijden voor de prijzen. ‘Ik kijk uit naar die Vlaamse wedstrijden. Ook daar verwacht ik me te kunnen onderscheiden in mijn rol als knecht, dat is het werk wat ik ambieer en mooi vind. Ik denk dat we in het voorjaar met mannen als Teunissen en Van Aert ook een grote rol gaan spelen.’ (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws