Martin zoekt nieuwe prikkels bij Cofidis: ‘Anders verval je in routine’ Algemeen nieuws

Martin zoekt nieuwe prikkels bij Cofidis: ‘Anders verval je in routine’

Door Wilbert van der Velde 21 januari 2020 | 18:40


De Fransen hebben een prachtige generatie met Thibaut Pinot, Julian Alaphilippe, Romain Bardet en Pierre Latour. Een beetje in de schaduw van die vier staat Guillaume Martin. In dienst van het hedendaagse Circus-Wanty Gobert reed hij naar sterke resultaten in de zwaardere etappekoersen. Hij deed ook al meerdere malen mee in de Tour de France en behaalde in 2019 een verdienstelijke twaalfde plaats in het eindklassement. In 2020 gaat de Fransman bij Cofidis op zoek naar nog beter.

Het vertrek van Martin was een zware aderlating voor Circus-Wanty Gobert. De Fransman was namelijk hun ingang tot de Tour de France. Martin wilde echter wat anders.  ‘Ik was erg gehecht aan Wanty. Ik werd er professional en heb er vele stappen gezet. Het is echter belangrijk om op zoek te gaan naar nieuwe prikkels, want anders verval je in routine. Cofidis kwam op mijn pad en een kans om in de WorldTour te rijden kon ik niet laten schieten', legt hij zijn overgang aan Velo-Club uit. Naast Cofidis waren er ook andere opties voor de klimmer. ‘Ik had meerdere voorstellen. Uiteindelijk heb ik een zorgvuldige afweging gemaakt en bleek Cofidis de beste optie voor mij.’

Dit seizoen wil Martin vooral hogere pieken bereiken. Op een constant niveau presteren gaat de Fransman goed af, maar dat beetje extra om voor de winst te gaan ontbreekt nog.  ‘Om nog beter te presteren zal ik mij specifieker moeten voorbereiden op bepaalde wedstrijden. Zo zal ik de Tour de France aanvangen met tien wedstrijddagen minder dan normaal, zodat ik frisser en nog sterker zal zijn’, beredeneert Martin.

Naast de Tour de France zijn ook de Vuelta a Espana en de verschillende mondiale kampioenschappen doelen voor Martin. ‘Het einde van het seizoen zal heel druk worden met de Tour, Olympische Spelen, Vuelta en WK die elkaar in rap tempo opvolgen.' (Foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws