Prudhomme looft Van der Poel, Evenepoel en Bernal: 'Waait nieuwe wind' Algemeen nieuws

Prudhomme looft Van der Poel, Evenepoel en Bernal: 'Waait nieuwe wind'

Door Bram van der Ploeg 22 januari 2020 | 13:50


Christian Prudhomme kan niet wachten op het nieuwe wielerjaar. In gesprek met Sporza vertelt de ASO-baas dat hij met de nieuwe, jonge generatie wielrenners steeds weer aanvallende koersen ziet.

'We hebben het gezien met de eindzege van Egan Bernal in de Tour. We zien het met Remco Evenepoel, die zal debuteren in deze klimkoersen. En we herkennen het ook bij Mathieu van der Poel, die misschien zal deelnemen aan de Waalse Pijl', zo somt Prudhomme de nieuwe generatie op. 'Het zijn jongeren die afstappen van de vaste schema's. Ze zijn in staat om aan te vallen op dertig of vijftig kilometer van de finish en ze kunnen zelfs een onwaarschijnlijke terugkeer realiseren. Er waait een nieuwe wind dankzij deze lichting.'

'Het is fijn om deze jongeren aan de start te verwelkomen, renners die dingen proberen te doen waarvan gevraagd wordt om ze vooral niet te doen. Maar zij durven', vervolgt Prudhomme, die er één renner speciaal uitlicht: 'Remco Evenepoel is zo'n talent: hij kan overal in een koers aanvallen.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws