Oud-ploegleider Ullrich smokkelde via colablikje en heuse dopingkoerier Algemeen nieuws

Oud-ploegleider Ullrich smokkelde via colablikje en heuse dopingkoerier

Door Bram van der Ploeg 23 januari 2020 | 10:58


Rudy Pevenage heeft onder meer zijn pupil Jan Ullrich een slechte dienst bewezen. De oud-ploegleider van de Duitse oud-renner heeft een boek uitgebracht waarin hij gedetailleerd ingaat op de dopingwereld van jaren geleden in het wielrennen. De details in ‘Der Rudy’ zijn vrij bizar.

Pevenage werkte sinds 1995 zo'n elf jaar samen met Ullrich en zou dus moeten weten waar hij het over heeft. Zo vertelt hij over 'het speciale blikje cola', waarmee hij ongezien doping kon smokkelen. 'Het blikje was dubbelwandig en je kon het aan de bovenkant openschroeven om er medicamenten in te doen en te bewaren. Reuzehandig. Door de dubbele wand bleef de inhoud goed koel en van buiten was het niet te onderscheiden van een echt blikje cola', zo tekent Het Laatste Nieuws op uit het boek.

Maar het wordt nog gekker. Pevenage stelt dat er rond de Tour de France van 2004 een heuse dopingkoerier in de hand werd genomen. Deze Alberto León (alias Ali Baba) bezorgde de doping van artsen José Luis Merino en Eufemiano Fuentes bij de renners. 'Er werd een lijst opgesteld met renners die Ali Baba als vervoerder moest bezoeken. Hij deed dat op mijn mountainbike en de pakketjes zaten in zijn rugzak. Ali Baba was een perfect ogende toerist. De bloedzakken werden zorgvuldig verpakt in lege melkpakken en met een code afgesloten.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws