Fuglsang over 'wonderkind' Van der Poel: 'Hij is nogal een grote kerel' Algemeen nieuws

Fuglsang over 'wonderkind' Van der Poel: 'Hij is nogal een grote kerel'

Door Bram van der Ploeg 24 januari 2020 | 08:43


Jakob Fuglsang ondervond in 2019 in de Amstel Gold Race wie Mathieu van der Poel is, maar dat maakt hem niet nerveus richting het nieuwe seizoen. De 34-jarige Deen ziet genoeg wedstrijden waar hij Van der Poel niet van voren verwacht.

'Hij is supersterk, echt een wonderkind. Maar ik denk dat hij nog steeds zijn beperkingen heeft. Hij is nogal een grote kerel, dus ik denk niet dat hij grote rondes kan winnen. Maar in Roubaix, Vlaanderen, de Amstel en misschien enkele koersen van een week kan hij winnen, als ze niet te zwaar zijn', zo vertelt Fuglsang aan PEZ Cycling News.

De winnaar van Luik-Bastenaken-Luik, de Dauphiné en een rit in de Vuelta in 2019 geeft een voorbeeld: 'Ik reed twee jaar geleden tegen hem in de Arctic Race of Norway en hij won alle etappes waar de finish heuvelop lag. De eerste keer dat we echt moesten klimmen, was hij in de finale verdwenen. Hij is jong en kan nog verbeteren, misschien moet hij ook nog leren om zijn energie wat beter te verdelen. Het blijft een grote kerel.'

Fuglsang gaat voor klassiekers, Giro, Tour én Tokio

Fuglsang zelf hoopt zijn goede prestaties uit 2019 in ieder geval te evenaren. Daarvoor heeft hij een ramvol programma gepland. 'Ik ga via de Waalse Pijl en Luik naar de Giro en zal vervolgens Miguel Angel Lopez bijstaan in de Tour. Ik wil me in de Tour voorbereiden op de Olympische Spelen. Mijn persoonlijke mening is dat vol voor een klassement gaan in de Tour en dan honderd procent zijn in Tokio moeilijk gaat worden. In het beste geval hoef ik de Tour niet uit te rijden.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws