Bardet gooit roer volledig om en twijfelt nu zelfs aan toekomst bij AG2R Algemeen nieuws

Bardet gooit roer volledig om en twijfelt nu zelfs aan toekomst bij AG2R

Door Bram van der Ploeg 23 januari 2020 | 16:00


Romain Bardet hoopt dat hij met een volledig nieuwe aanpak de prikkel terugvindt tot grootse prestaties in 2020. De Franse Tourhoop laat zijn thuiswedstrijd links liggen en kiest voor de Giro d'Italia. Maar hij stelt in Het Nieuwsblad meer dingen ter discussie, zoals zijn ploeg.

Bardet weet niet of hij na dit jaar nog bij AG2R rijdt. Ook daarin kiest hij mogelijk voor vernieuwing. 'Ik ben hier gelukkig. De ploeg steunt mij. Maar langs de andere kant word ik dit jaar ook dertig. Misschien is het tijd om de vleugels eens uit te slaan naar een buitenlandse ploeg... Het wordt moeilijk om als enige kopman van een ploeg de Tour te winnen. Om een grote ronde te winnen, heb je een sterke ploeg nodig met verschillende toppers.'

Een uitgesproken Bardet wil bovenal weer presteren. Hij lijkt opgelucht dat het hele Tourcircus nu even bij hem voorbij gaat. 'Het is nu aan de anderen om de druk van een hele ploeg te voelen. Ze kunnen zich niet blijven verstoppen achter mijn rug. Ik wil dit jaar zowel goed zijn in de Giro, de wegrit in Tokio als op het WK. Dat wordt een moeilijke evenwichtsoefening. De Spelen zijn het belangrijkste, het is mijn laatste kans op een olympische medaille. Ik ga mijn best doen in de Giro, maar de concurrentie is zwaar. Nibali, Carapaz en Simon Yates hebben al een grote ronde gewonnen. Het is ook mijn eerste deelname. Ik ken de wedstrijd niet. Als ik een rit win en tiende word in de eindstand, zal ik al blij zijn.' (foto: Sirotti)


Tags:

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst, wees de eerste!

Reageer


Meer nieuws